Ciasta pikantne i słodkie

Ciasta pikantne i słodkie
 
Autor: Michel Roux
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304
Format: 160x210 mm
Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 8311115125
egzemplarz archiwalny
 
 
Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw. Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje. Jesteśmy przekonani, że stanie się ona nowym, godnym zaufania przewodnikiem po sztuce pieczenia ciast.
 
JAJKA. 130 PROSTYCH PRZEPISÓW Poradniki - kuchnia

Recenzje (1)ukryjpokaż

2015-10-13 Jola
Kiedy można spodziewać się wznowienia wydania książki

Napisz swoją recenzję