Dziczyzna. Polowanie, przyrządzanie

Dziczyzna. Polowanie, przyrządzanie
 
Autor: Armina i Uschi Deutz
Oprawa: miękka
Ilość stron: 144
Format: 175x225 mm
Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 8311109494
egzemplarz archiwalny
 
 
Bogato ilustrowany poradnik nie tylko dla myśliwych, ale też dla tych, którzy chcą zapoznać się z zasadami fachowego rozbioru zwierzyny, oraz dla tych, którzy uwielbiają przyrządzać potrawy z dziczyzny. Obala przesąd, że dziczyzna przed przysadzeniem musi być bejcowana lub że zwierzyna drobna musi przez wiele dni dojrzewać. Ta książka pokazać myśliwym zasady higienicznego postępowania z dziczyzną i dostarczyć łatwych i smacznych przepisów - od pieczeni do gulaszu, od surowej wędzonej szynki poprzez kiełbasę aż do grillowanej polędwicy - w rozmaitych wariantach. Publikacja posłuży myśliwemu pomocą w pozyskaniu jak najlepszej dziczyzny i podaje proste wskazówki na temat przygotowania z niej potraw. W książce m.in. - właściwości dziczyzny - postępowanie z upolowana dziczyzną - higiena dziczyzny - przechowywanie i dojrzewanie - podział i obróbka - wybrane przepisy.
 
Myślistwo Poradniki

Napisz swoją recenzję