Jajka. 130 prostych przepisów

Jajka. 130 prostych przepisów
 
Autor: Michel Roux
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304
Format: 160x210 mm
Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 9788311108288
egzemplarz archiwalny
 
 
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
 
Poradniki - kuchnia

Recenzje (2)ukryjpokaż

2015-10-13 Jola
Kiedy mogę spodziewać się wznowienia wydania
2016-08-16 Agata
Ponawiam pytanie o wznowienie wydania. Książka jest w tym momencie niestety niedostępna w żadnym sklepie na rynku Polskim.

Napisz swoją recenzję